DSC00264-Edit.JPG

Dániel Erika vagyok közgazdász, rendszerszemléletű, megoldásorientált, intuitív (business és life) coach, akinek a célja az ügyfelek problémáitól a legrövidebb út megtalálása a saját, szerethetőbb, örömtelibb megoldásukhoz.

Legyen az vállalkozás, otthon, magánélet, párkapcsolat. 

Miért pont hősnő coaching?

A hősnő coaching gyermekkori álmom testett öltött valósága.

Hiszen mindannyiunknak volt régen egy álma. Az enyém az, hogy emberekkel foglalkozzak.Nekem sem ment könnyen és gyorsan. Kellettek hullámvölgyek, betegségek és fájdalmas felismerések.Közel a 40-hez döntöttem úgy, hogy változtatok és meglépem azt, amerre - így visszatekintve - mindig is haladtam.

Miért pont coach?

Majdnem 40 évesként lettem multit elhagyó, 2 gyermekes anyukaként karrierváltó. Nem bántam meg, sőt...

Tudom, hogy az utam mindig idevezetett, csak voltak akadályok, amiket le kellett győznöm, hogy eljussak oda, ahová tartottam.

 

Az 1. hullámos lezárások pánik hangulata engem is kibillentett.

 

Lány gyermekes anyukaként én is féltem, hogy mi fog változni, ha fiam születik.

 

Aggódtam, hogy a lombik kislányom után, akiért 4 évig küzdöttünk, ha lesz testvére, milyen sérüléseket okozok neki.

 

Megerősödve felálltam a 2. gyermekem szülés utáni depressziójából. 

Mindezek segítettek, hogy változtasak, amiért ma már hálás vagyok. 

Kik támogattak az utamon?

Mindenkinek vannak támogatói, csak meg kell őket látni a mindennapok forgatagában.

 

Hálásan köszönöm a férjemnek, aki kitartott a nehézségek ellenére is mellettem és bátorított, hogy induljak el. Támogatott megtalálni azt az irányt, amivel magamon és másokon is tudok segíteni.Ez lett a Lemma Coaching és Wiesner Edit mester coach iskolája. Így elindultam az álmaim felé. Azt vettem észre, hogy nem kevesebb, hanem sokkal több erőm, időm, enerigám, és tartalmas kapcsolataim lettek. 

Kikért teszem?

Nap, mint nap azért csinálom teljes bedobással, hogy rávezessem az aktív, tenni akaró nőket a saját értékeikre úgy, mint a magabiztosságukra, az önbecsülésükre, az önszeretetükre és az önhittükre. Megtanítom, hogy akármilyen is a világ, de bennük mindig ott van a lehetőség a változásra. Bármikor dönthetnek másképp, és ők is átállíthatják a kapcsolójukat.

 

Hiszen,  ha te is változtatsz, akkor a világ is veled változik. 

Teszem azért a NŐkért, akik

  • szeretnének tenni magukért, mert meg akarják ismerni a működésüket.

  • szeretik tudni az okokat, hogy mit miért teszne, hogyan működnek.

  • szeretnék megmutatni a szenvedélyes munkájukat és önmagukat.

  • szeretnének büszkék lenni magukra és az eredményeikre.

  • hisznek önmagukban, a sorsukban és nem elszenvedői, hanem aktív cselekvői az életüknek.

  • tudják, hogy anyaként példaként is szolgálnak gyermekeik előtt, ezért szeretnék megmutatni a magabiztosabb oldalukat.

  • egyensúlyra törekednek az életszereipeikben.

 

Büszke vagyok, hogy 1 év alatt már több, mint 90 ülésem volt, és több, mint 30 nő távozott képernyőm, vagy otthonom melegségéből magabiztosabban, bátrabban, elégedettebben. Sőt azzal a semmihez sem hasonlítható, bizonyos AHA-élménnyel, ami a saját addig nem tudatosult működésük felismerése adta nekik.Hiszen minden NŐ hősNŐ, csak nem mindig érzi annak magát. 

Ha az A terv nem működik, akkor az ABC-nek van még 43 betűje!

Az én sorsom

Ahogy elindultam a hős utamon

Miskolci lányként nőtem fel, két bátyám után nem várt kislányként. Talán éppen ezért mindig kilógtam a sorból és a magam útját jártam. 

Az utam tele volt próbatételekkel, amelyek teljesítéséhez korán elsajátítottam az empátia képességét és az emberek felé nyílt, őszinte érdeklődést. (A  korai időszakom igaz meséjét az élet igazságtalan oldaláról itt olvashatod.)

 

Első emlékeim is ezekhez a képességekhez kötődnek. A keresztanyám, nagy hatással volt rám. Szinte második anyámként állt mellettem, védelmezett és tiszta szívvel szeretett. Hozzá kötődik, ahogy a sparhert melege és a friss pogácsa illata mellett figyeltem, ahogy bánik a barátnőivel. Őszinte, odaadó figyelemmel beszélget, bátorítással és pozitív megerősítéssel támogatta őket. Segítette,  hogy rálássanak a  vágyaikra, álmaikra, és más nézőpontból közelítsék meg problémáikat, konfliktusaikat. 

 

Sajnos nem sokáig tudtam élvezni a társaságát, mert korán elveszítettem, azonban a hatása belém égett.

 

Az utam sokszor elágazott, elakadt, azonban mindig tanított. Megmutatta, hogy hallgassak a női ösztöneimre, merjek kísérletezni és bátran haladjak az utamon. 

A szakközépiskola után egyenes út vezetett volna az egyetemre, ha nem jött volna egy kanyar. Ami elindított a folyamatos tapasztalatgyűjtés és kísérletezések útján.

Miközben levelezőn végeztem az egyetemet, kiléptem a munka frontjára is. Így voltam telefonoperátor, ahol az emberi hangokat tanulmányoztam.

Termékkóstoltatóként pedig az emberi viselkedést vizsgálhattam közelről. Ezt követően pedig az igazság és bűn feltérképezésére indultam a Miskolci Bíróságon tisztviselőként.

 

Ez a munka nagy tudású szakismeretet követelt, és cserébe biztonságos kényelmet adott. Azonban nem hallgattatta el a bennem élő kalandokat kereső hősnőm hangját.

 

Az álmaim azt mutatták, hogy változtatással érem el a megvalósításukat. Változtatni az eddigi nézeteimen, és új lehetőségeket keresni. Fejlődni és tanulni, ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. 

 

Ezért új kihívások reményében jelentkeztem egy biztosító állásajánlatára. Kellő elszántsággal léptem be a miskolci Allianz vaskapuján és lettem partner kapcsolattartó, amivel bejártam az országunkat. Amíg a szívem Budapestre húzott, ahol megismerkedtem a leendő férjemmel. 

 

Mikor azt hittem, hogy itt már biztosan az utam révbe ért, akkor életem egyik legnagyobb kihívásával találtam szemben m agam.

 

4 hosszú év fizikai és szellemi megpróbáltatásával azért, hogy nőből anyává válljak.  Mindeközben egy láthatatlan betegség is napfényre került az életemben, amelynek nyomait örökké cipelnem kell.