top of page

Nem hiszel a véletlenekben? És a véletlenszerű dolgokban?

Frissítve: 2021. aug. 27.


Mielőtt bármit is kapásból rávágnál, olvasd tovább, mert mint általában az egyszerű kérdésekre adott válaszok esetében, erre sem csak fekete és fehér válasz létezik. Mi lehet még?


Mi is az a véletlen?

A Wikipédia szerint a véletlen: "az egyedi esemény (vagy folyamat, történés) nem vélt bekövetkezése, illetve a köznyelvben a meghatározhatatlan, megjósolhatatlan vagy szabálytalan volta." És, amit eddig még én sem tudtam:


A köznyelv gyakran összemossa a véletlen és a véletlenszerűség fogalmát, a véletlenszerűséget használja gyakran véletlenként. Két különböző dologról van szó.

A véletlen dolog az, amire elsőre azt gondoltuk volna, hogy nem következik be. Ilyen például a COVID első hulláma. Hallottuk, hogy mi történt Olaszországban, vagy Ausztriában. Olvastuk a híreket, hogy milyen lezárások történnek a világban, azonban nem hittük, hogy nálunk is bekövetkezhet.


A véletlenszerű dolgok, pedig azok, amik látszólag ok nélkül, szabálytalanul, előre nem láthatóan, értelmetlenül bekövetkeznek. Például tipikus hatodik érzék edző tevékenység a vezetés. Vegyünk egy hétköznapi példát. Vezetés közben hirtelen kifordul eléd egy biciklis, úgy hogy nem néz szét. Te beletaposol a fékbe és elrántod a kormányt. Ő meg 1 tized másodperc töredéke alatt lemegy az útról. Mindketten a szerencsének, a sorsnak, a karmának és még sorolhatnám minek, de megússzátok. Hiszen egy hatodik érzék, egy ösztön, egy angyal, egy sugallat mégis megálljt parancsolt mindkettőtöknek. Így elkerültétek a balesetet.Miért is nincsenek "véletlenek"?


Az egyszerűség kedvéjért véletlent írok, de hivatalosan véletlenszerű dolgokra értem. Engedd meg, hogy elmeséljek egy történetet az életemből.


Néhány hónappal ezelőtt mielőtt ügyfelem lett beszélgettem egy COVID előtt személyi edzőként dolgozó anyukával. Elmesélte, hogy nehéz helyzetbe került. A nyakán van az évek óta tartó építkezés, a gyermeke is már nagy, de még szopizik. Szeretne visszatérni a hivatásához, azonban a szülés és a lezárások miatt a teste megváltozott. Úgy érzi mindent neki kell intéznie, minden csak az ő vállát nyomja. Mindenkit ki kell szolgálnia, ellátnia, azonban őt senki sem érti meg, ő sehol sincs a sorban. Úgy érzi anyaként, nőként, feleségként is teljesen kiégett. Nem találja helyét a megváltozott világban.
Próbáltam picit felvidítani, és kimozdítani a helyzetéből. Megnyugtattam, hogy igen ez természetes, lesz jobb is. És ekkor bevillant egy mondat:

- "Figyu, nincsenek véletlenek. Pont jókor beszélgetünk. Gyere, üljünk le és meglásd együtt biztosan találunk egy új utat, amivel te is elégedettebb és boldogabb lehetsz."


Ő rám nézett és azt kérdezte:

- "Te ezt most divatból mondod? Vagy valami spiri vonal miatt?"


Először nem is értettem, melyik részére is gondol. Majd leesett a tantusz és rámosolyogtam:

-"Női ösztönből!" :)

Ekkor egymásra néztünk és egy igazán jót nevettünk. Ő máris jobban érezte magát és kimozdult a megszokott mókuskerékből. Később pedig elindultunk együtt azon az úton, amivel még több jó érzést, megerősítést tudott gyűjteni.
Az a bizonyos AHA élmény

Hiszem, hogy a NŐi létünk egy hatodik érzékkel van átitatva, ez pedig a női ösztönünk. Ez segít, hogy előre megérezzük a történéseket. És amikor azt a bizonyos megmagyarázhatatlan bizsergető AHA élményt éljük meg, akkor nem csak testben bizsergünk, és feláll a szőr a karunkon, hanem agyban is. Nem csak érezzük, hanem tudjuk is, hogy nincsenek véletlenek. Az AHA élmény megadja a választ, hogy akkor és ott jó helyen, jó időben és jól érezzük magunkat. A jelenben élünk és érzünk.

Az önismeret segít, hogy előhívd a női ösztönödet, és edzésben is tartsd. Hiszen ez is olyan, mint az izom. Ha nem használod, akkor elsorvad. Ha nem figyelsz a belső megérzéseidre, egy idő után az agyad túlharsogja és csendben várakozó álláspontba kerül. Jó hír, hogy nem szűnik meg, csak visszavonolút fúj. Így ha te is elő akarod hívni magadból, és nagyobb figyelmet szánni a nő ösztöneidnek, akkor lelki edzőként segítek neked benne. Tarts velem és lépjünk rá együtt a te boldogabb utadra.


Maradjunk kapcsolatban!
Minden nő hősnő! Csak nem mindig érzi annak magát.


Dániel Erika

Hősnő Coach


Mobil: 06-30-820-2788

Email: erika@hosnocoaching.hu45 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page