top of page

Mi nem az ÉNIDŐ?

Frissítve: 2022. jan. 12.

Te hogy csinálsz magadnak énidőt? Tudod, hogy mik a minőségi énidő buktatói?


Mindenki hallott már az énidőről, azonban mégis mindenkinek mást jelent. Az előző cikkemben a minőségi énidő jelentését jártuk körbe. Most nézzük meg, hogy hol lehet elrontani. Mit tekintettem például én is kisgyermekes anyukaként, kezdő vállalkozóként énidőnek, pedig az biztosan nem az volt. :)


Mi NEM az énidő?

Mindenki másképp működik, van akinek elég néhány pillanat, és van, akinek egy egész napra lenne szüksége, hogy feltöltődjön. Például Teréz Anya minden héten 1 napot pihenésre szánt, mert tudta, hogy akkor tud 100%-osan segíteni másokon, adni magából, ha ő is kap időt, teret, hogy feltöltődjön. Persze egy kisgyermekes anyukának nincs egy perce sem nyugton, még a wc-n sem. Mégis mivel szoktuk magunkat átverni, hogy az biztosan énidő, és jó lesz utána?Bevásárlás – „Leszaladok a Lidlbe.” Ugye milyen feltöltő üveges szemekkel, 3 óra alvással a hátad mögött a sorok között bolyongani? Lefoglalja a gondolatainkat a sok színes cucc, a zajok és addig sem kell a saját érzéseinkkel szembe nézni? Ne értsd félre, nincs bajom a bevásárlással, sőt engem is néha kikapcsol, ha elmenekülök a gyerekzsivaj elől, de aztán rájövök, hogy fáradtabb és fásultabb leszek tőle, mint előtte. Hiszen nem azt kaptam, amit vártam tőle, azaz a feltöltődést.Szeretnél magabiztosabb lenni? Töltsd le az ingyenes önbizalom növelő tippeket.

Barátnői beszélgetés – „A Gizivel mindent meg tudok beszélni, ő megért!” Egy barátnői beszélgetés valóban feltöltő lehet, ha épp nem egy panaszáradat, ami a férj, anyós végeláthatatlan történetéről szól. Az inkább leszív, mint feltölt. Ezt se értsd félre, mert a kapcsolatépítés jó dolog, hiszen ilyenkor enyhül a stressz, ha megfogalmazod a problémákat, akkor jobban érzed magad. Azonban vedd figyelembe, hogy a másik fél nem segítő, aki ezt le tudja tenni, így benne is hagyhat sérüléseket, amit nem biztos, hogy elmond, nehogy megbántson. Leszívhatja az energiáját, vagy épp segíteni szeretne, de nem tud hogyan és rosszul érzi magát tőle. Hosszútávon pedig nem hozza azt a megnyugvást, amit mindkét fél szeretne.


Szeretnél segíteni a barátnődön másképp? Kattints ide és olvasd el Edit történetét. 


Férjjel moziba menni – „De a telóra azért ránézek!” Ez is egy szuper dolog, hiszen együtt kimozdultok és „miidőt” tudtok megélni. Azonban ez sem énidő! A tapasztalatom az, hogy pont kisgyermekek mellett az anya nem tudja letenni a dolgokat, ezért folyton a telóját bármilyen akció film is legyen.


A munka – „Engem a munka tölt fel!” Akiknek hivatása van, nem munkája, az tudja igazán, hogy miről beszélek. Amikor szenvedély a munka, mert alkothatsz, létrehozhatsz és még gyarapít is, akkor igazi flow élménybe visz át. Ehhez a mesterem Wiesner Edit szavai jutnak eszembe: „Aki nagy lángon ég, az gyorsan kiég!” A munka is leköti a gondolatokat, és nem engedi meg az érzéseket, az önmagunkkal való foglalkozás szabadságát.Szeretnéd tudni mit csinál egy jó coach? Kattints ide.


Facebook görgetés – „Csak híreket olvasok, mert másra úgysincs időm!” A közösségi oldalakon való cirkálás inkább stresszes, mint pihentető. Köztudott, hogy a lájkok gyűjtése, mások kukkolása stresszt okoz. A filterezett, túl boldog pillanatok elkapása szorongásba nyom. Összehasonlíthatod magadat másokkal, ami megmérgez, mint hogy feltölt.


A következő cikkben is tarts velem, mert utánajárok, hogy Mit okozhat testileg és lelkieg, ha nincs időd önmagadra? Milyen jelei lehetnek, amit a környezeted észrevesz?Köszönöm, ha megosztod a barátaiddal, anyatársaiddal, hiszen ezzel is segítesz nekik, hogy jobban érezzék magukat.Szeretnéd, ha szakember segítene megtalálni a mindőségi énidődet, ami valódi feltöltődéssel járna? Kattints ide és foglald le időpontodat.


Maradjunk kapcsolatban!Minden nő hősnő! Csak nem mindig érzi annak magát.

Szeretettel:


Dániel Erika

Hősnő Coach

Mobil: 06-30-820-2788

Email: erika@hosnocoaching.hu
85 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page