top of page

Mi a különbség egy baráti beszélgetés és a coaching között?

Frissítve: 2021. dec. 21.

Tapasztalatom az, hogy néha könnyebb egy idegennel megbeszélni a problémákat, mint ventillálni és a szokásos köröket futni. Sokszor látom, hogy egy barátnő próbál segíteni a barátnőjének, azonban mintha süket füleket találna a megoldásai. Nem akar nyomulni, nem akar beleszólni, de hagyni sem akarja, hogy a barátnője szenvedjen. Mégis mit tehet ilyenkor egy igaz barát?


Következzen most egy esetleírás, amely segít, ha te is ilyen cipőbe léptél.Tudni szeretnéd, hogy még miben tér el?  Kattints ide.. 


Esetleírás a fénytelen barátnő régi tündöklésének visszaszerzéséhez (részlet)


Egy szép májusi napon, az egyik ügyfelem (legyen a neve Edit), azzal keresett meg, hogy van egy nagyon jó barátnője, akit nagyon szeret, de úgy érzi nem tud neki segíteni. Mindig ugyanazt a csontot rágja, vissza kellene mennie dolgoznia, de nem tudja, hogy mit is szeretne.

Már több, mint 5 éve otthon van a gyerekekkel, úgy érzi, hogy képtelen felnőtt témákban beszélgetni, csak a gyerekes témákban mozog otthonosan. Az aktualitásokban úgy érzi, hogy lemaradt, nem elég tájékozott. Vállalkozna is, meg nem is. Nem tudja, hogy kilépjen-e és belevágjon valami újba, vagy inkább a régi munkahelyére menjen vissza. Azt sem tudja, hogy mi lehetne az a valami új. Nem találja az egyensúlyt, kedvetlen, folyton kimerült és már csak árnyéka régi önmagának.


Edit barátnője fél, hogy mit gondolnak mások, ha idő előtt megy vissza dolgozni. Bűntudata van, hogy már nem tölti fel úgy a gyerekei, mint előtte. A covid miatt kevés a segítsége, a férje folyton dolgozik, keveset van otthon. Ha otthon van, akkor meg úgy érzi, hogy csak nyűg a nyakán, mert ő nem tud felmutatni semmi kézzelfoghatót.


Ezért egyre gyakrabban fordul elő, hogy kifakad, tologatja az otthoni teendőket, még egy virág átültetéséhez is hetek kellenek. A to do listája végeláthatatlan, az élete egy állandó mókuskerék. Sajnos egyetlen szórakozása van a telefonja, mert azon keresztül beszélnek a barátnőivel.


Edit elmondta még, hogy már többször átbeszélték részletesen a dolgokat, próbált neki segíteni. Azonban, mintha mégsem tudna a barátnőjére hatni. Nem találja az utat, hogy mivel tudna igazán neki segíteni.


Ekkor eszébe jutott, hogy most lesz a szülinapja és szeretné meglepni valamivel, ami személyes, és még jól is jönne a problémájához. Hasznos időtöltés, ami esetleg visszazökkentené a lelki egyensúlyába, ha pedig még többet tudna mosolyogoni, az kész csoda lenne.


Így együtt megalkottuk A legjobb barátnő coaching csomagot.


Edit ötlete nagyon jól sült el. Fantasztikus egyedi születésnapi ajándékot adott át, amelynek barátnője szívből örült. Sőt, kipróbálhatta a specialitásomat a hősnő útjának bejárását coaching kártyákon keresztül, ami egy régi sebére is tudott tapaszként szolgálni.
Mivel ad többet, mint egy baráti beszélgetés?

A coaching nem egy baráti beszélgetés, mert:


  • csak az ügyfél (szakszóval: coachee) problémájával foglalkozunk az ülések alatt, nem pedig a coachéval.

  • strukturált, amelyek lépéseit itt tudod megnézni.

  • fejlesztő eszközöket, gyakorlatokat, munkafüzeteket használ.

  • plusz házi feladatot is ad, hogy benne tartsa az ügyfelet a megkezdett folyamatában.


(A fenti esetleírás megtörtént eseten alapszik, azonban a nevek, a helyszín és a részletek a beazonosíthatóság miatt megváltoztatásra kerültek. Így mindenféle hasonlóság csupán a véletlen műve. )


Szeretnéd tudni mit csinál egy jó coach? Kattints ide. Edit ötlete alapján dolgoztam ki a „A legjobb barátnő ajándékkártya csomagot. Egy jó a barátnő mindig tudja, hogy mikor van szüksége a barátnőjének külső, szakértői segítségre. Aki képes más nézőpontot is meglátni, egy szerethető utat találni a problémák fojtogató hálójában.

Mit tartalmaz A LEGJOBB BARÁTNŐ coaching csomag?

  • 1 db prémium névre szóló ajándékkártyát

  • 3 alkalmas online coaching konzultációt a legjobb barátnőnek

  • VIP rendelkezésre állást - online formában, ami az időpont foglalással indul és az utolsó konzultáció után 14 nappal szűnik meg (általában egy új szokás kialakításához 14 napra van szükség). A felmerült kérdésekre 48 órás válaszadást vállalok, mert a biztonság nálam alap.

  • +1 alkalmas 30 perces telefonos, rövid, ismerkedős beszélgetés, ahol személyesen bemutatkozom és meggyőződhetsz, hogy működik-e a kémia, tudok-e a te barátnődnek ténylegesen a segítségére lenni. Itt felteheted a kérdéseidet a folyamattal, a munkámmal, a gyakorlataimmal kapcsolatban. (Értéke: a biztos tudat értéke megfizethetetlen)

  • 100 % pénzvisszafizetési garancia.

A csomag eredeti ára: 60.000 Ft helyett 2022. január 31-ig csak 29.900 Ft.


Ez körülbelül annyiba kerül, mint egy jobb táska, amit egy szezonra fog használni, azonban konzultációk során megélt élmény felbecsülhetetlen és biztosan évek múltán is hálásan fog róla beszélni.


Kéred a A LEGJOBB BARÁTNŐ coaching csomagot? Kattints ide és töltsd ki az adatokat. 24 órán belül a postafiókodban lesz az ajándékkártya.


KÉREM


Ha pedig még többet szeretnél tudni a Hősnő Coachingról, akkor kattints ide.


Ki vagyok én?

Dániel Erika vagyok papíron közgazdász, egyébként 2 gyermekes anyuka, Daisy kutya gazdija és egy fantasztikus férj felesége. Multiból kilépő, akadályokon átugró gátugró önmegvalósító, szívből szerető hivatásos hősnő coach, női önbizalom edző.


Maradjunk kapcsolatban!
Minden nő hősnő! Csak nem mindig érzi annak magát.32 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page