top of page

Hogyan teremts magadnak énidőt kisgyermekesként?

Frissítve: 2022. ápr. 27.

"Ó, hát erre nekem biztosan nincs időm!"
"A kicsik mellett lehetetlen küldetés."
"Majd egyszer, ha kicsit nagyobbak lesznek..."

Gyakran hallom kifogásként az anyáktól az énidő ellen ezeket a mondatokat. Én is kisgyerekes anyuka vagyok (2 és 5 éves két kis kobold), így tudom, hogy milyen nehéz kivitelezni, hogy magammal is foglalkozzak. Ha pedig megengedem, hogy magammal is foglalkozzak, akkor azonnal érkezik egy bűntudatos, vérben forgó manócska hangja, aki azt kérdezi tőlem, hogy :Ez nem önzőség? Nem tőlük veszem el az időt? Megérdemlem, hogy magammal is törődjek? Szabad nekem ezt?Pedig, bárcsak valahogy sikerülne meggyőzni ezt a túl aggódó, durcás kis manócskát, hogy hogy az énidő igenis jár nekem és így neki is jobb lesz.


Mert, ha anya jól van, akkor a család is jól van.
Hogyan győzd meg a te marcona manódat?

Ahhoz, hogy meggyőzd a te morcos, borongós manódat, először kezd ott, hogy mi is az az ÉNIDŐ? Folytasd a meggyőzését azzal, hogy mutasd meg mi NEM az énidő, pedig titkon annak látszik? Aztán pedig ne hagyd ki, hogy megmutasd neki, hogy ő is és te is hogyan jártok pórul, ha nincs időd énidőre.Kisgyermekes anyaként kifejezetten nagy kihívás a minőségi énidő teremtése, mert kevés jut magunkra, nincs nyugi, sem megállás, és még önsors rondítóak is tudunk lenni. Pont úgy, mint egy földön őrjöngő hisztis gyerek, aki folyton azt hajtogatja, hogy "Nem vagyok éhes!-Nem vagyok éhes!", de dühöng, aztán kap enni és rájön mégis csak éhes volt. Pont így működünk mi is, ha nincsenek kielégítve a szükségleteink.


Készítettem neked a saját tapasztalataim alapján az 5 lépéses ITTaKV gyakorlatot, amivel közelebb tudod vinni magadat a jól megérdemelt, minőségi, töltekezéshez.


Ígérem, hogy a végén még mosolyogni is fogsz! Kipróbálod?


Ha még nem érzed magad készen, hogy szembenézz önmagad zord, fásult manóddal, akkor itt hagyd abba az olvasást, mert akkor ez a cikk nem neked ajánlott.


Ha pedig úgy érzed, hogy itt az ideje értékes tapasztalati gyakorlatot elsajátítani, amit könnyedén be tudsz építeni a mindennapok mókuskerekébe, azért, hogy feltöltsd az aksidat, akkor folytasd, és a végén oszd meg velem a gondolataidat.Az 5 lépéses ITTaKV gyakorlat!


1. Ismerd fel! – Ez egy jó kezdet. Gratulálok, hogy idáig eljutottál. A kezedbe vetted a saját életed gyeplőjét, és teszel is magadért. Te már elindultál az úton, hogy felismerd a vágyaidat és a szükségleteidet. Jól rá éreztél, hogy valami nem stimmel, ezért jó lenne tenni azért, hogy jobban érezd magad a testedben. Ez egy nagy lépés volt, a többi már gyerekjáték.


2. Tudatosítsd! - Ezt most megérdemled. Ha úgy is érezd, hogy egy kissé lelkiismeret furdalásod van, az természetes. Hiszen most nem fogadod el a helyzetedet, hanem változtatni akarsz. Nem ördögtől való és nem is önzőség, hogy szeretnél egy kicsit lelazulni a gyerekektől, a házimunkától, a folytonos ügyintézéstől. Figyeld meg magad, miért érzed magad kellemetlenül? Lehet, hogy hozol valamit a szüleidtől, akiknek nem volt fontos az énidő? Vagy akiknek már megszépült a múlt? Nézz utána, akkor hogyan oldották meg? Például volt olyan, aki segített pl.: bölcsi, besegítettek a nagybácsik, nagynénik, keresztszülők? Ma meg mindenki rohan. A nagymama sem olyan, mint régen volt és ez így rendjén is van, mert te sem leszel olyan, mint a mostani nagyszülők. Szerencsére te sem vagy olyan, mint a szüleid és ők sem olyanok, mint az ő szüleik. Ők is többre vágytak, mint az ő szüleik és természetes, hogy te is többet szeretnél adni és kapni, mint ők. Így természetes, ha szeretnél magadnak néhány perc feltöltődést.


3. Tervezz! – A családi naptár nem csak arra jó, hogy a gyerekek edzését, az elintézendő ügyes bajos dolgokat beírd. Hanem arra is, hogy figyelmeztessen, eljött a te éndőd. Ezért írd be, hogy mikor és hogyan szeretnéd magadat megjutalmazni, minőségileg feltölteni, rácsatlakozni a te töltődre. Ez az idő olyan, mint egy meeting önmagaddal. Próbáld ki, ha nehezen megy, vagy nehezen tudod elengedni magadat, fájdalmas kilépni a megszokott komfortzónából akkor egyeztessünk időpontot itt.


4. a Kísérlet! – Ehhez bátorságra lesz szükséged. Hiszen magadnak kell rájönnöd, hogy mi az ami jól esik és mi az ami nem. Mi az, ami ellazít, türelmesebbé tesz és mosolygósabbá. Itt találsz néhány stresszűző mókuskerék kitörő gyakorlatot. (hamarosan elérhető)


5. Védd, amit megteremtettél! – Van, amikor minden borul, ám ilyenkor se add fel. Készülj fel, mert ha beteg a gyerek, vagy tornyosulnak a problémák, stresszel az időnyomása, akkor a leggyorsabban a saját magadról fogsz lemondani. Ez így rendben is van addig, amíg utána ismét megteremted önmagadnak az énidőt. Vedd észre magad, és ne elgáncsolni önmagadat.


Azt kívánom neked, hogy építsd be az életedbe a saját, minőségi, feltöltő ÉNIDŐdet, váljon jó szokásoddá és vidítsd fel a marcona manócskádat is.
Ki vagyok én?

Dániel Erika vagyok papíron közgazdász, egyébként 2 gyermekes anyuka, Daisy kutya gazdija és egy fantasztikus férj felesége. Multiból kilépő, akadályokon átugró gátugró önmegvalósító, szívből szerető hivatásos hősnő coach, női önbizalom edző.Miben rejlik a hősnők ereje?

Az aktív, pozitív gondolkodású, szuperérzékeny nőket segítem abban, hogy magabiztosabbá, elfogadóbbá, és bátrabbá váljanak. Megtanítom őket, hogy merjenek változtatni és kielégíteni a vágyaikat. Kézbe vegyék a sorsuk irányítását és ismét helyre billenjen az egyensúly a magánélet - munka között, megfelelési kényszer nélkül bátran megosszák saját gondolataikat, és feltárják a bennük rejlő fantasztikus lehetőségeket.

Mellékhatásként pedig előhozom belőled is ott lévő bátor hősnődet. Aki könnyebben veszi az akadályokat, kevesebbet stresszel, türelmesebb, harmonikusabb és legfőképp ismét mosolygósabb.Szeretnél te is ismét életed hősnője lenni? Kattints ide és foglald le ingyenes időpontodat itt. 

Maradjunk kapcsolatban!


Minden nő hősnő! Csak nem mindig érzi annak magát.Szeretettel:


Dániel Erika


Hősnő Coach


Mobil: 06-30-820-2788


Email: erika@hosnocoaching.huHa szeretnél hasonló cikkeket olvasni, akkor a Mirage magazint szívből ajánlom, én is szoktam ott publikálni.


50 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page