top of page

Énidő jelentése

Frissítve: 2022. jan. 12.

Te tudod, hogy mi az énidő? Mindenkinek van fogalma róla, azonban mégis mindenkinek mást jelent.


Van, akinek valami aktív cselekvés jelenik meg a lelki szemei előtt. Van, akinek néhány perc is áldás belőle. Sőt, van akinek az éves 2 hét szabadsága is kevés, hogy elérje. Beszéljünk még a kisgyermekes anyukákról is, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá, mégis ők engedhetik meg maguknak a legkevésbbé. Vagy az induló vállalkozó nők, akik flowban élik meg minden munkával töltött percüket, ezzel lemondva a minőségi feltöltődésükről. Akkor, hogy is van ez? Lehet egyáltalán egy énidő fogalom, vagy ahányan vagyunk, annyiféle definíció létezik? Csapjunk bele és az első részben járjunk utána együtt, hogy mi is az az énidő?
Szeretnél magabiztosabb lenni? 
Töltsd le az ingyenes önbizalom növelő tippeket.Mi is az az ÉNIDŐ?

"Ó, hát erre nekem biztosan nincs időm!" – gyakran hallom ezt első kifogásként, mikor az anyukáknak a magabiztosságról tartok előadást, mert a magabiztosság alapja az önbecsülés, amihez elengedhetetlen a feltöltődés, a minőségi énidő.Pedig olyan jó lenne, ha minél több kisgyermekes anyukához és kezdő vállalkozó nőhöz eljutna az énidő nem lustaság, nem is önzés, hanem egészségmegőrzés. Az élettani hatása nagyobb, mint azt elsőre te is gondolnád. Ha tudnád, hogy mit okoz a hiánya, akkor egészen biztosan te is másképp állnál hozzá.A minőségi énidő nem láblógatás, amit nem engedhetsz meg magadnak, mert önzőség lenne. Nem is kell érte bűntudatodnak lennie, azért mert nem hasznos munka, mert nincs látszatja. Pedig van, amit a környezetedben élők tapinthatóan észre fognak venni, ha aktívan kitartasz az önmagaddal töltött idő mellett.Hogyan találhatod meg a hozzád leginkább illő segítő szakembert? Töltsd le az ingyenes segédanyagot, ami 8 támpontot is ad neked hozzá. 


Az énidő fontosságáról még a HáziPatika is külön cikket szentel, mert annyira fontos az egészségünk megtartása érdekében. Az ő fogalma szerint az Énidő az idő, amit önmagadnak szentelsz, azért, hogy önmagaddal tudj kapcsolódni. Az az idő, amit a lelki békédért, a feltöltődésedért, az önmagad mélyebb megismerésére fordítasz. Ebben biztosan nem szerepel az, hogy bűntudat, önzőség. Helyette inkább az önbecsülés, az önszeretet, és önelfogadás, önmagunk megértésére teszi a fókuszt. Ez jól hangzik? De akkor az is énidő, ha elmegyek moziba a férjemmel, mert épp sikerült lestoppolni a nagyit? Vagy leszaladok a Lidlbe, hogy gyorsan bevásároljak?


A következő cikkben járjunk utána együtt, hogy mik a minőségi énidő buktatói, mi az ami, biztosan nem énidő és mi az, amit annak tartunk, pedig inkább leszív, mint feltölt? Mi NEM az énidő!Köszönöm, ha megosztod a barátaiddal, anyatársaiddal, hiszen ezzel is segítesz nekik, hogy jobban érezzék magukat.Szeretnéd, hogy szakember segítsen megtalálni a mindőségi énidődet? Kattints ide és foglald le időpontodat.


Maradjunk kapcsolatban!


Minden nő hősnő! Csak nem mindig érzi annak magát.


Szeretettel:

Dániel Erika

Hősnő Coach

Mobil: 06-30-820-2788

Email: erika@hosnocoaching.hu

123 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page