top of page

Mi a közös a vállalkozói siker mámorában és egy forróvérű kurtizánban?

Frissítve: 2022. máj. 16.

Meglepő kérdés, pedig több közös van bennük, mint azt elsőre gondolnád.


Előre lelövöm a poént, de azért olvasd tovább, mert a végén találod az inspirációt, hogy még több sikert szelidíts be az életedbe. Kéred?


Milyen is egy kurtizán?

Ohh erről a nők nem szeretnek beszélgetni, csak pironkodva. Pedig biztos vagyok benne, hogy minden nőnek van elképzelése erről a mesterségről.


Milyen is egy bővérű kurtizán? A nők - és nem csak a nők fejében ;) - egy kurtizán titkos világa, tele van sötétséggel, vörös bársonnyal, nehéz levegővel. Halk léptekkel, millió párnával, több megfogalmazhatatlan elképzeléssel, titkos vággyal. Pont mint az áhitott siker.


Amíg nem tervszerűen becélzött a siker, hanem csak egy képlékeny elképzels, addig a siker valami nagy dolog, hatalmas elismerés, fény és csillogás, az ügyfelek adják egymásnak a kilincset, ömlik a pénz, és végre hátardőlhetek...stb.


Elsőre nem tűnik bennük semmi közös, ugye?


Mindkettő tartalmaz kézzelfoghatatlan tényeket, túlfűtött vágyakat, hatalmas elképzeléseket, titkokat, nem szembesüléseket. Sőt még azt is, hogy sosem tudhatod, hogy azt kapod-e a befektetett pénzendért, energiádért, idődért, amire a fejedben gondoltál…


Mi is a valódi siker? Mi az amit elérsz és tudod, hogy szintet ugrottál? Honnan fogod tudni? Hogyan fogod nem csak testileg, hanem lelkileg is megélni a sikert?

A sikeres nő bőre

Amikor megkérdeztem az Önbizalom Plusz Női klub tagjaitól, vajon kinek a sikeres bőrébe bújnának bele 1 napra, záporoztak a jobbnál jobb nevek J. K. Rowling, Julia Robert, Tina Turner, Diana Hercegnő…stb. Mi köti őket össze? Mi a közös bennük, amiért olyan jó lenne legalább 1 napra belebújni a bőrükbe?


Én azt gondolom, hogy a közös bennük a felszín mögötti plusz tartalom. Egy extra adag kitartás, elköteleződés a céljaik mellett, a tudatos viselkedésük és a hit önmagukban, azaz az önbizalom.A siker receptje

Aki már sütött az tudja, hogy a különleges, finom, ízletes süteményekben mindig van valami szokatlan, amiből csak egy csippet kell, épp hogy csak kiemelje az ízét. Valamint a jó süteményhez mindig pontosan tudni kell az arányokat, mert különben ehetetlenné válik. Nincs ez másképp a sikerrel sem. Ha tudod, hogy mi az a plusz, és mik az arányok, akkor jó úton jársz, hogy elérd a te szívből szerethető és hosszútávon erőt adó sikeredet. A recept alapanyagát pedig maga a fogalma adja. Hogyan?


A siker fogalma

"A siker nem más, mint egy olyan helyzet, állapot, vagy következmény, ami a korábbi elvárások tervünk elért céljaként megfelel, és arra tudatosan törekedtünk, szándékunk irányult rá." – írja a Wikiszótár.


A jó siker süti recepthez mire lesz mindenképp szükséged?


  • Ismerni kell, a kiinduló pontot, hogy honnan fogsz elrugaszkodni.

  • Bíznod és látnod kell a jövőt, ahová tartasz. Kell, hogy legyen elvárásod, célod, ahová meg akarsz érkezni.

  • Önfegyelem a tudatossághoz, hogy ha beleteszel energiát, figyelmet tudd, hogy azt te teszed bele, nem pedig valaki más, vagy a szerencse, vagy a sors.


Ne higyj nekem, inkább próbáld ki otthon és alkosd meg a saját sikered receptjét. Ha megvagy, akkor oszd meg velem messengerben, vagy e-mailen. Kíváncsi vagyok.


Azt kívánom neked, hogy a te siker recepted legyen olyan, ami a boldoggá tesz, az elégedettségedet fogja növelni és a magabiztosságad rakétáját repíti az égbe.


Bármi lehet, ami most téged foglalkoztat pl.: a nyaralás, a diétád, egy extrém szélcsatornás lebegés….stb. A sikerhez nem kellenek grandiózus célok, csak olyan, amitől te jobban érzed magad, motivál, feltölt és jobbá tesz.


Plusz még 1 dolog, amitől teljessé lesz az íze. Ez pedig a különleges fűszer.A határokon túl

A fűszert pedig a sikerhez a te határid átlépése fogja jelenteni. A komfortzónádat át kell lépned, hogy elérd a sikeredet. Ezt szívből a legkönnyebb érezni, de agyból a legnehezebb megtenni, mert az agyad folyton le fog beszélni.


Az agyad szerint a komfortzónán túl zavaros vizek vannak. Ha kimerészkedünk, és netán elgondolkodunk, hogy változtatnunk a jelenlegi, ha nem is túl jó, de legalább biztonságot adó helyzeten, akkor az elsőre félelmetes lesz. Az agyad azon lesz, hogy minél inkább a biztonsági zónádon belül tartson: pl.: habozni fogsz, kételkedni, lebeszélni magadat, tologatod, hogy majd holnap…stb. Mégis mit tehetsz, ha a félelmeid úrrá lesznek rajtad? És nincs kedved most cselekedni a sikered érdekében?A tuti tipp, amire vártál

Mel Robbins óta tudom, hogy a tuti tipp egyszerű és bármikor, bármilyen helyzetben bevethető. Pont ez az egyszerű és nagyszerűsége, ami miatt mi túlagyalós nők ezt is szeretnénk túlgondolni és lebeszélni magunkat a használatáról.

Egyszerűen csak számolj vissza

5…4…3…2…1… és vedd kezedbe a sikeredet.


Hogyan lesz ebből önbizalom?


A magabiztosság nem a személyiséged része, nem ezzel születtél. Az önbizalom egy tanult készség, ami továbbfejleszthető. Ha ismered önmagadat és bízol a képességeidben, akkor máris tettél az önbizalmadért.Mit tehetsz még magadért?


Kattints és, nézd meg a videót (a videó megtekintéséhez csatlakozz az Önbizalom Plusz Női Önbizalom Növelő Klub facebbok csoporthoz, ahol minden héten 15 perces reziliencia edzés vár rád). Csatlakozz és nézd meg a videót.

Mondd el, írd meg véleményedet a videó alatt hozzászólásban. Kíváncsi vagyok rá. Csatlakozz magabiztosság tanuló női közösségünkhöz. Ha pedig szeretnéd még jobban érteni önmagadat, akkor kattints ide. Dániel Erika Rendszerszemléletű Megoldásorientált Hősnő Coach mobil: 06-30-820-2788 e-mail: erika@hosnocoaching.hu

34 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page