top of page

A boldog párok 3 jó szokása

Minden nőben felmerül a kérdés, mások hogy csinálják, hogy "nem" veszekednek, hogy "mindent" megbeszélnek? Mi kell, ahhoz, hogy boldogan élnek, amíg meg nem halnak?


A világon rengeteg nőt érint ez a kérdés, és keresik arra a választ, vajon mitől lesz egy párkapcsolat boldog?


A kérdéssel számtalan könyv, oldal és előadás foglalkozik. Nem is célom, hogy megmondjam a frankót, inkább egyfajta betekintést szeretnék ezzel az írással. Hiszem, ha valamire figyelmet szentelünk, akkor az gazdagodni fog. Bízom benne, hogy ez a 3 perc, amíg ezt elolvasod, hozzájárul, hogy még elégedettebb, mosolygósabb, és vidámabb pár tarkítsa kis hazánkat.1. szokás: Az ölelés ereje


A legboldogabb párok szánnak időt egymás fizikai kapcsolódására is. Aminek nagyon sok előnyét kiélvezik, hiszen nem csak stresszoldó, hanem elősegíti a mélyebb kötődést is. Akárcsak az újszülöttek aranyórája, a párodnak is jól esik, ha bőr a bőrrel érintkezik.


Köztudott, hogy egy forró, szenvedélyes csók csodákra képes. Egy meghitt ölelés, pedig boldogabbá tesz.


A mai rohanó világban jogosan merül fel, hogy mennyi idő kell, hogy beinduljanak a jótékony folyamatok? Meg fogsz lepődni.

Öleld legalább 20 másodpercig, csókold legalább 6 másodpercig, és élvezd ahogy elárasztja testedet az öröm. Ugyanis, legalább ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az agyban beinduljanak a kötődést és boldogságot erősítő hormonok termelése.


Az intimitás azonban nem mindenkinek megy olyan könnyedén. Egyes pároknak nehezebb, másoknak meg könnyebb. Lehet nehezebb, ha nem ezt látták, tanulták, vagy nem ez a szeretetnyelvük. De kinek ne esne jól, ha megölelné az, akit szeret? Az intimitáshoz olykor bátorságra van szükség. Ezért, ha már a másikat nem tudod megváltoztatni, akkor tedd meg ezt a lépést magadért, a saját testi-lelki örömöd és egészségedért.