top of page

A boldog párok 3 jó szokása

Minden nőben felmerül a kérdés, mások hogy csinálják, hogy "nem" veszekednek, hogy "mindent" megbeszélnek? Mi kell, ahhoz, hogy boldogan élnek, amíg meg nem halnak?


A világon rengeteg nőt érint ez a kérdés, és keresik arra a választ, vajon mitől lesz egy párkapcsolat boldog?


A kérdéssel számtalan könyv, oldal és előadás foglalkozik. Nem is célom, hogy megmondjam a frankót, inkább egyfajta betekintést szeretnék ezzel az írással. Hiszem, ha valamire figyelmet szentelünk, akkor az gazdagodni fog. Bízom benne, hogy ez a 3 perc, amíg ezt elolvasod, hozzájárul, hogy még elégedettebb, mosolygósabb, és vidámabb pár tarkítsa kis hazánkat.1. szokás: Az ölelés ereje


A legboldogabb párok szánnak időt egymás fizikai kapcsolódására is. Aminek nagyon sok előnyét kiélvezik, hiszen nem csak stresszoldó, hanem elősegíti a mélyebb kötődést is. Akárcsak az újszülöttek aranyórája, a párodnak is jól esik, ha bőr a bőrrel érintkezik.


Köztudott, hogy egy forró, szenvedélyes csók csodákra képes. Egy meghitt ölelés, pedig boldogabbá tesz.


A mai rohanó világban jogosan merül fel, hogy mennyi idő kell, hogy beinduljanak a jótékony folyamatok? Meg fogsz lepődni.

Öleld legalább 20 másodpercig, csókold legalább 6 másodpercig, és élvezd ahogy elárasztja testedet az öröm. Ugyanis, legalább ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az agyban beinduljanak a kötődést és boldogságot erősítő hormonok termelése.


Az intimitás azonban nem mindenkinek megy olyan könnyedén. Egyes pároknak nehezebb, másoknak meg könnyebb. Lehet nehezebb, ha nem ezt látták, tanulták, vagy nem ez a szeretetnyelvük. De kinek ne esne jól, ha megölelné az, akit szeret? Az intimitáshoz olykor bátorságra van szükség. Ezért, ha már a másikat nem tudod megváltoztatni, akkor tedd meg ezt a lépést magadért, a saját testi-lelki örömöd és egészségedért.2. szokás: A tisztességes harcok világa


Minden nő azt szeretné, ha nem kellene veszekednie a párjával. Ha mindig béke és harmónia csendje uralkodna az otthonában, nem pedig a viták zaja. Ez egy szép gondolat, viszont semmi köze a mindennapokhoz és ezt a harmonikusan működő párok is jól tudják.


Mindenhol vannak viták, konfliktusok, csak az nem mindegy, hogyan közlekednek az aknamezőkön. A boldog párok megtanulják az aknák hatástalanítását, mielőtt felrobbannának vagy elkerülendők lennének. A konfliktus számukra inkább egy tanulási, fejlődési folyamat. Aminek az alapja az, hogy ketten vannak a kapcsolatban. Mindkét fél felelős a közösen megélt sikerekért és a kudarcokért egyaránt. Tudják, hogy a problémát kell legyőzniük, nem pedig egymást. Ehhez pedig elengedhetetlen az elsődleges kommunikáció, a beszéd fejlesztése.


A hatékony konfliktusmegoldó eszközök megtanulása időt és energiát vesz igénybe, valamint szembe megy az ösztönös cselekedetekkel, pont úgy, mint mikor síelni tanul az ember. Azonban a tudatosítás itt is megtérül, akárcsak a sportban, az étkezésben, vagy az élet számtalan területén.


Az egyenrangú párok szem előtt tartják, hogy mindig a jelenre koncentráljanak, nem hozzák fel a múlt sérelmeit, harcait és nem is a jövő esetleges negatív kimenetelével fenyegetődznek. A konfliktus megoldása a cél, nem az egymás legyőzése.3. szokás: Beszélni az érzésekről


Mindenkinek joga van a saját érzéseihez, és azok kifejezésére. Azonban pont ez adja a problémát, ha a párok nincsenek tisztában vele, hogy mit szeretnének, mire vágynak. Most azt hinnéd, hogy ez egyszerű és használod is, de tedd fel magadnak a kérdést: "Egy vita hevében valóban elmondom, hogy mit szeretnék, vagy csak azt, hogy mit kellene a másiknak csinálnia?"


Sokszor könnyű úgy érezni, hogy a másiknak automatikusan tudnia” kellene, hogy mire gondolunk, mit érzünk, vagy mire van szükségünk. De a valóság az, hogy a partnereink sajnos nem gondolatolvasóak, az ő érzései mások, mint a mieink. Bármennyire is intuitívekek vagyunk, nem vagyunk képesek belelátni a másik fejébe. Sőt még olyan konzervnyitónk sincs, hogy megnézzék, mi lapul a másik fejében. 😊


Mégis mit csinálnak jobban a boldog párok? Egyenesen és őszintén megmondják, hogy mit szeretnének, mire vágynak. Ha pedig nem biztosak a másik gondolatában, érzéseiben, akkor nem félnek visszakérdezni: Mit szeretnél? Mire gondoltál? Hogyan látod?


Ehhez viszont az kell, hogy nyugodt, biztonságos közeget ápoljanak egymás között a párok. Ha stresszesek, bizonytalanok, akkor bekapcsol az „üss” vagy „fussstresszreakció, minek következtében támadó vagy passzív kommunikáció tör utat. Ez is rendben van, ha előtte kihangsúlyozzák, hogy ezzel mit szeretnének elérni, mert akkor indulhat el a nyugodt, kiegyensúlyozott kommunikáció.


Ezek a szokások kialakítása nem egyik napról a másikra történnek és nem is elvárás. Ahogy egyik napról a másikra a csokit sem tudjuk kiiktatni a mindennapi életből, ugyanúgy nem cél, hogy azonnal, drasztikusan mindent beépíts. Helyette csak figyeld meg, hogy ti hogyan működtök. Melyik szokást használjátok, melyiket nem. Engedd meg magadnak, hogy kipróbáld, aztán vagy működik vagy nem.Ha pedig szeretnél 30 párkapcsolat gyógyító tippet (1 hónapig minden napra 1 tipp), amik gyakorlatiasok, és egyszerűen elsajátíthatóak, akkor iratkozz fel itt.
Blog ajánló: Hogyan ismered fel a 7 párkapcsolat gyilkos szellemet?

62 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page