top of page

Hogyan ismered fel a 7 párkapcsolat gyilkos szellemet?

Frissítve: 2022. okt. 26.

Az elmúlt 1 év alatt brutálisan 22%-kal nőttek a válások száma. Ezt még a fodrászom is megerősített, hogy számítása szerint minden második kapcsolatban van legalább plusz 1, vagy akár 2 fő is. Miért ne lehetne hinni a fodrásznak, hiszen egy igazán jó fodrász lojális, titkot tart és mindenről tud. Na de viccet félre téve.

Tudtommal egyetlen nő sem úgy megy férjhez, hogy el akar válni. Inkább úgy, hogy boldogan élnek, míg meg nem halnak. Hogyan ver éket ebbe a határtalan örömbe a válás fásult kiábrándultsága? Tarts velem és nézzük végig azt a 7 párkapcsolat gyilkos szellemet, ami a boldogító igen után nem várt vendégként költözik be a szerelmes szívekbe és szakítja meg a boldog örekorhoz vezető utat.
1. párkapcsolat gyilkos szellem neve: Elvárás

Van az úgy, hogy a zokni a nappali közepén ragad. Majd van az úgy, hogy holnap és holnapután és azután is. Pedig, „hogy nem lehet azt a szennyesbe dobni?” A kimondatlan Elvárás szellem területe épp ezek a betapadt, régióta húzódó ki nem mondott konfliktusok. Ez a szellem kiváltképp szereti, hogy ha nem mondod ki, ami bánt, mire vágysz, mit szeretnél. Ő inkább arra buzdít, hogy visszanyeld a szavakat, olykor még krákoghatsz is tőle. Sőt bátorít rá, hogy „hagyd, majd biztosan holnap”, „miért nem tudja, hiszen már annyiszor mondtam”. Tedd fel magadnak a kérdést valójában mondtad, vagy inkább gondoltad?2. párkapcsolat gyilkos szellem neve: Elkerülés

Mindenkivel előfordult már, hogy egy nagyobb vita után inkább nem szól a másikhoz, "átnéz" rajta, "észre sem veszi". Teszi ezt azért, mert sértett, megalázott és szeretné elkerülni még egy esetleges konfliktus csíráját is. Pedig pont ezzel szítja, növeszti az Elkerülés szellemét, akinek az a feladata, hogy távol tartsa a párokat egymástól, ne pedig összehozza.